Training

De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die plezier heeft in hardlopen.

De trainingen
De trainingen worden gehouden op maandag-, woensdag- en vrijdagavond om 19.30 in het buitengebied van Engelen. En – zaterdagochtend van 9:00. Tot 10.30 uur. Iedereen die het leuk vindt om te lopen en enige loopervaring heeft, is welkom. Om bij de maandagavond-, woensdagavond- en vrijdagochtendgroepen te kunnen trainen moet je minimaal een halfuur aan één stuk kunnen hardlopen. Voor de vrijdagavond is dit minimaal een uur. Het is een belangrijk uitgangspunt dat elke loper op zijn of haar eigen niveau kan trainen, afhankelijk van talent, mogelijkheden en ambitie. De trainingen worden dan ook zo opgebouwd dat het voor iedereen mogelijk is om mee te trainen. Daarbij houden lopers rekening met elkaar en hebben respect voor elkaar.

Vaste trainingsonderdelen zijn: inlopen, oefeningen en / of loopscholing, gevolgd door een kernprogramma en cooling down. Het kernprogramma kan bijvoorbeeld zijn intervaltraining, duurloop, snelheidstraining, tempoloop of fartlek. Er wordt ook aandacht besteed aan looptechniek en krachttraining. Ontspannen en blessurevrij lopen staan altijd hoog in het vaandel. Doelstelling van de training is minimaal 10 km (maandagavond-, woensdagavond-, -zaterdagochtendgroep) of 15 km (vrijdaggroep) in een rustig tempo kunnen lopen.
Geregeld wordt er een baantraining of een bostraining ingelast.

Trainingstijden
Alle trainingen beginnen om 19.30 uur. Op maandag en woensdagavond duurt de training tot 20.45 uur, op vrijdag tot 21.00 uur. -zaterdagochtend van 9:00 tot 10:30. Houd er rekening mee dat er precies op tijd wordt vertrokken en dat eindtijd indicatief is,  het komt voor dat we eerder of later terug zijn.
In de periode van de zomertijd starten de trainingen bij het politiebureau op de hoek van de Beverspijken en de Haverlij. Tijdens de wintertijd, maandag en woensdag, bij het Zoen en Zoefplein (bij de tennis- en voetbalvelden).

Veiligheid
Tijdens de trainingen dienen de lopers de instructies van de trainer op te volgen. Op de openbare weg en fietspaden loopt de groep links van de weg. Bij duisternis is een reflecterend hesje verplicht. Loop als het kan in clubtenue. Dit wordt tegen een schappelijke prijs aangeboden.

Beginnerscursus
Naast de trainingen wordt er regelmatig een beginnerscursus georganiseerd. Deze is bij uitstek geschikt voor beginners en ‘herintreders’. Kortom, voor iedereen die het leuk vindt om te lopen, maar niet veel loopervaring heeft. Na deze basiscursus kunnen lopers instromen in de reguliere trainingen.

Wedstrijden
De trainingen kunnen worden aangevuld met deelname aan diverse loopevenementen al dan niet in de omgeving van Den Bosch. Veel lopers vinden het leuk om van tijd tot tijd de eigen prestaties te meten. En dat zijn overigens echt niet alleen de snelle lopers. Ook minder snelle lopers schrijven zich in voor recreatieve wedstrijden. Voorbeelden zijn de Vestingloop, de Kangoeroeloop, de halve marathon van Drunen en de Tilburg 10miles. De vereniging organiseert zelf jaarlijks de Engelenrun in juni en in november de lichtjesloop. Onze trainers begeleiden lopers voor wedstrijden vanaf 5 km tot aan de marathon.