Even terugblikken op 2018 en de legendarische lichtjesloop!

Hardloopclub Engelen heeft weer het genot gehad om wekelijks een heleboel hardlopers te laten genieten van verantwoorde en gezellige trainingen.

Op maandag-, woensdag- en vrijdagavond en op vrijdagochtend gaat er altijd een gezellig clubje mensen op pad voor een dik uur sportief genieten: warming up, looptraining voor de goede loophouding, lekker stuk doorlopen en na een cooling down tevreden naar huis voor een verdiende douche.
Heeft u op 12 december wellicht een stroom lampjes over de golfbaan zien lopen? En vroeg u zich af wat voor een vrolijke geluiden er opstegen uit die lichtjesstoet? U heeft de jaarlijkse lichtjesloop gezien. 70 hardlopers en een heleboel vrijwilligers maakten er een verlichte avond van. Want hardlopen is fijn. Maar SAMEN hardlopen zorgt voor warmte, zelfs als het maar 2 graden is.

Er was een prijs voor de mooist verlichte personen en wat had iedereen zijn best gedaan om zoveel mogelijk kerstversiering om te hangen. De een liep nog ‘lichter’ dan de ander! In het pikdonker mochten we bij Burggolf Haverleij starten voor 5 kilometers over een zorgvuldig met kleine lampjes verlicht parcours, tussen alle greens door. In het donker was het best spannend en zo zagen we de kastelen eens van een andere kant. Er waren snelle, hele snelle en supersnelle lopers en ook de beginnersgroep die in september was gestart liep na 12 weken hun eerste 5 kilometer! Lekker op een verantwoord tempo. Iedereen kwam trots over de finish! Of je die 5 kilometer nu hard of zacht loopt: iedereen is trots op zijn of haar prestatie! Onze speciale dank gaat uit naar onze eigen Burggolf Haverleij voor de gastvrijheid. En naar alle zeer gewaardeerde vrijwilligers die dit sportieve samenzijn mogelijk maken. Niet te vergeten ook onze topfotograaf Wim Roelsma, die alle gezelligheid weer heeft weten vast te leggen! Hardloopclub Engelen wenst heel Engelen en omstreken voor 2019 een zeer sportief jaar vol gezondheid en geluk. Wilt u volgend jaar bij de lichtjesloop zijn? En wilt u op 10 juni ook klaar zijn voor 6 of 12 km van de Engelenrun? Kom dan met ons meetrainen en ervaar hoe fijn het is om samen hard te lopen. The reason we race is not to beat each other, but to be WITH each other!