Zondag 3 november was de marathon van Nice naar Cannes. Om 4.30 moesten we uit bed. Ik sta gráág aan de start als loper, maar moest het noodgedwongen doen met een plekje langs het parcours. Samen met Marc en Annette heb ik daar het beste van gemaakt. Vol trots en respect heb ik Twan van Gool en Ruud Ramakers aangemoedigd voor de hele 42.195 meter. Dat is een eind!! Leon Rijken, Astrid Rijken en Franciene Ramakers liepen een relais marathon met zijn drietjes en deden dat met glans!

De start zou om 8 uur zijn, maar werd een half uur verlaat vanwege het grote onweer en het noodweer! Het zonnetje brak achter de start voorzichtig door bij het startschot, maar voordat Astrid, Twan en Ruud de 100 meter van de start naar ons waren gelopen, stortte de hemel er een dikke huilbui uit! Er was geen plekje meer droog! Het STORTTE eruit! Het onweer knetterde los en we hielden toch wel een beetje ons hart vast….
gelukkig was de stortregen niet de hele weg zo hard, maar veel droge momenten waren er niet. Dat doet iets met je moraal hoor!

Ik had een megastrak supportersplan met treintijden gemaakt, wat door de verlate start in de soep ging. Op minuten afgemeten, kon ik ze zien bij 15, 18 en 33 km. Ook was ik nét op tijd om iedereen te zien finishen. Trein in, rennend met rugzak naar het parcours, heel hard gillen en iedereen aanmoedigen en dan weer de trein in naar het volgende punt. Als ik niet drijfnat was geweest, had dat ook zijn charme! Met hier en daar een dikke peptalk voor de marathonlopers, genóót ik van hun prestatie! Zo zo zo knap! Het is al VER!! Maar dit weer helpt niet! Bij 33 km klapte er wéér zo’n hoosbui uit. Ik schreeuwde mijn longen uit mijn lijf om al die lopers moed in te praten.

Omdat geen fransman wat roept langs de kant, kreeg ik van IEDEREEN een dankbare blik of dikke duim. Ik stond er niet voor niks. Wat een helden! En dan komen ‘je eigen lopers’! En dan glimmmmmm je toch van trots! De relais-marathonners liepen met zijn drieën. Dat is ook echt iets moois! Ik kon het vastleggen bij de finish. Zo mooi om dat samen te kunnen doen! Respect voor iedereen die gelopen heeft! Of vrijwilliger was of langs de kant stond in dit hondenweer! Om het goed te maken schonk Cannes ons een finish met een mooi zonnetje…. alles gehad, behalve sneeuw ?.

Na de finish, de knuffels en het bewonderen van de medailles, kregen we traditiegetrouw…. bitterballen in Pomms Amsterdam in de rue de belge.
Ze zijn weer dik verdiend!

Geschreven door: Judith van Gool

Voor meer foto’s, klik hier.